Oliedom! Knipoog-Kroaat Vida doet weer iets stoms en provoceert Russen met video na #ruskro

De meesten zullen Domagoj Vida, ofwel de Knipoog-Kroaat, nog wel kennen van de befaamde wedstrijd tussen Olympique Lyon en Dinamo Zagreb (7-1). Vida speelde toen in dienst van Dinamo Zagreb, en door in 2011 met grote cijfers te verliezen werd Ajax flink genaaid. De Amsterdammers eindigde hierdoor op de derde plaats in de Champions League, met als gevolg dat Frank de Boer & Co werden uitgeschakeld op het kampioenenbal. 

Knipoog-Kroaat

De wedstrijd rook naar matchfixing, en dat vermoeden werd door Ajaxfans bevestigd nadat Vida een knipoog gaf aan een speler van Olympique Lyon, vlak na het incasseren van een tegendoelpunt. Sindsdien is Vida in Nederland bekend komen te staan als de Knipoog-Kroaat, maar het is niet de eerste keer dat hij iets controversieels doet. Vida ging zaterdag namelijk weer de fout in.

En nu doet Vida dus weer iets stoms...

Vlak na de kwartfinale tussen Rusland en Kroatië (2-2, Kroatië won na penalties) deed Domagoj Vida dus weer iets stoms. Hij nam een video op waarin hij 'Leve Oekraïne' en 'deze overwinning is voor Dinamo Oekraïne' zei. Deze uitspraken liggen gevoelig in Rusland, omdat Russische troepen sinds 2014 het schiereiland bezet houden. De verdediger, die zelf van 2013 tot 2017 voor Dinamo Kiev speelde, kan een schorsing verwachten van de FIFA. Dat krijg je ervan als je een gastland beledigt...

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘LIVE Rusland - Kroatië kwartfinale WK: Doelpunten, video beelden en samenvatting #ruskro’

WTF! Kroaten vieren feest op rijdende auto en komen keihard ten val

Pijnlijk! Russische verdediger speelde met een zwaar gehavende voet tegen Kroatië (BEELDEN)

Kroatië redt het! Mislukte panenka oud-Feyenoorder kost Rusland halve finale WK

Euhm? Wat staat Yuri Gazinskiy te snuiven vlak voor zijn invalbeurt? #RUSKRO

Braziliaanse scheidsrechter bij Rusland - Kroatië gaat bijna hilarisch onderuit