BREAKING: Ajax erkent aansprakelijkheid in situatie rond Abdelhak Nouri

Groot nieuws uit Amsterdam: Ajax erkent aansprakelijk te zijn voor de situatie rond Abdelhak Nouri. Dat heeft algemeen directeur Edwin van der Sar maandagavond gezegd op een persconferentie in de Johan Cruijff Arena. 

"De behandeling is niet adequaat geweest. Onze diepste excuses aan de familie dat het zo lang heeft geduurd tot duidelijk is wat er precies is gebeurd. U kunt zich voorstellen wat dat inzicht met mij deed. Het voelt voor mij als een enorme schok", zei Van der Sar, die tegen zijn tranen moest vechten. 

De 21-jarige Nouri kreeg vorige zomer te maken met hartfalen tijdens een oefenduel tussen Ajax en Weder Bremen in Oostenrijk. Het duurde lang voor de reanimatie op gang kwam. De familie van Nouri is uiterst kritisch op de medische zorg op het fatale moment en stapte naar de arbitragecommissie van de KNVB. Zij willen dat Ajax haar verantwoordelijkheid erkent. Dat is nu gebeurd. 

Als gevolg van de hartfalen heeft Nouri blijvende hersenschade. Wat de erkenning van Ajax voor gevolgen heeft is niet duidelijk. "Wij willen dit op een goede manier oplossen en daar is nu alles op gericht.  Tot welke regeling dit gaat leiden, is iets wat we met de familie gaan bespreken."