'Bournemouth maakt werk van definitieve terugkeer Aké'

'Bournemouth maakt werk van definitieve terugkeer Aké'

Nathan Aké laat Chelsea deze zomer mogelijk definitief achter zich. De Nederlandse linksachter heeft in zijn periode bij 'The Blues' nooit kunnen rekenen op een vaste basisplaats en kan terugkeren naar AFC Bournemouth.

Sky Sports meldt dat 'The Cherries' Southampton en Leicester City aftroeven in de strijd om de 22-jarige Hagenees. Er is nog geen akkoord tussen Chelsea en Bournemouth, maar volgens het medium zal dit binnenkort volgen. Volgens The Sun gaat het om een transfersom van zo'n 22 miljoen euro. Het contract van de verdediger loopt nog door tot de zomer van 2020.

Chelsea

Aan het begin van het afgelopen seizoen werd Aké al verhuurd aan het Bournemouth van trainer Eddie Howe. In de twaalf wedstrijden die hij voor de club speelde, maakte de verdediger een sterke indruk. Antonio Conte haalde hem daarom in de winterstop terug naar Chelsea omdat er meerdere verdedigers geblesseerd waren bij de club. Terug in Londen speelde Aké slechts vijf wedstrijden. In totaal heeft hij zeventien wedstrijden gespeeld voor Chelsea.