Transfergeruchten: Ajax gaat voor Barça-aanvaller Munir, AC Milan naarstig op zoek naar een spits

Transfergeruchten: Ajax gaat voor Barça-aanvaller Munir, AC Milan naarstig op zoek naar een spits

Lees tussen 1 juni en 31 augustus dagelijks de Voetbalflitsen Transfergeruchten, een overzicht van de belangrijkste en meest spraakmakende geruchten op de transfermarkt in binnen- en buitenland.
Lees hier de vorige Voetbalflitsen Transfergeruchten.

Eredivisie:

  • Ajax heeft haar zinnen gezet op de komst van FC Barcelona-aanvaller Munir El Haddadi. De Amsterdammers willen de Spanjaard volgens El Mundo Deportivo huren, met een optie tot koop. Het Spaanse medium meldt echter dat Ajax niet de enige club is die interesse heeft in Munir. Real Sociedad zou de aanvaller ook graag aan willen trekken. Lees hier verder.
  • Volgens France Football staat ADO-verdediger Wilfried Kanon in de belangstelling van het Franse Amiens SC. De club stelde afgelopen seizoen promotie naar de Ligue 1 veilig en zoekt versterking om zich te handhaven in de Franse competitie. Het contract van Kanon loopt deze maand af. ADO hoopt dat de Ivoriaanse international blijft en de club zou de speler ook al een aanbieding hebben gedaan.
  • Chelsea-speler Mason Mount wordt gelinkt aan Vitesse. De Arhemmers willen de 18-jarige middenvelder graag huren weet Voetbal International. Fulham denkt echter ook aan de Engelsman. Mount werd afgelopen maand nog uitgeroepen tot Speler van het Jaar van de Chelsea Academy.

Bekijk hier de Done Deals uit de Eredivisie!

Buitenland:

  • Doelman Willy Caballero is sinds kort transfervrij nadat zijn contract bij Manchester City niet werd verlengd. De Argentijnse keeper blijft volgens The Times wel in Engeland. Chelsea en Newcastle zouden de keeper hebben benaderd. The Times meldt dat Chelsea de beste papieren heeft om de 35-jarige Caballero vast te leggen. De keeper kwam vorig seizoen tot 27 wedstrijden voor het team van Pep Guardiola.
  • AC Milan is in de laatste weken druk met het regelen van versterkingen voor volgend seizoen. De Rossoneri hopen volgens Sky Sports dat ze ook Diego Costa kunnen toevoegen aan de selectie. De Spaanse spits heeft van Chelsea-coach Antonio Conte te horen gekregen dat hij overbodig is en wil vertrekken uit Londen. Zijn oude club Atlético is op het moment geen optie omdat de club een transferverbod heeft gekregen. AC Milan hoopt Costa te kunnen verleiden om voor een tijdelijke periode in Milaan te kiezen.
  • Niet alleen Costa staat op het verlanglijstje van AC Milan. Torino-spits Andrea Belotti speelde afgelopen seizoen 38 wedstrijden en scoorde 28 keer. Zijn prestaties hebben de indruk gewekt van onder andere Milan en Manchester United. De 23-jarige Italiaan is volgens La Gazetto dello Sport doelwit nummer één voor de Rossoneri. Torino wil de spits echter behouden en zou al een bod van zeventig miljoen euro hebben afgewezen.