Spelerspaspoort Memphis Depay (profiel)

Profiel: Memphis Depay (Moordrecht, 13 februari 1994) staat onder contract bij Olympique Lyon.

Spelerspaspoort, geboren, positie, club

waarom memphis niet met de achternaam op zijn shirt speelt

Jeugd

Depay heeft een Ghanese vader en Nederlandse moeder. Hij gebruikt als shirtnaam 'Memphis' omdat hij geen goede band en contact heeft met zijn vader, die van zijn moeder scheidde toen hij vier jaar oud was. Bekijk ook: Waarom er Memphis op zijn shirt staat en niet zijn achternaam; speler geeft uitleg

Memphis begon met voetballen bij VV Moordrecht en werd op 9-jarige leeftijd opgenomen in de jeugdopleiding van Sparta. Die verruilde hij op twaalfjarige leeftijd voor die van PSV, waar hij alle jeugdelftallen doorliep.

Dit zijn de 25 mooiste eredivisie goals van Memphis Depay

Debuut Oranje

Op 15 oktober 2013 debuteerde Depay onder bondscoach Louis van Gaal in het Nederlands Elftal in een WK-kwalificatieduel in en tegen Turkije (0-2). Op 17 mei 2014 speelde hij zijn eerste volledige oefeninterland tegen Ecuador (1-1) en werd hij na afloop beschouwd als een van de betere spelers bij Nederland.

WK 2014

Depay kreeg een plek toebedeeld in de 23-koppige selectie voor het WK. Op 18 juni 2014 maakte hij zijn debuut in de tweede groepswedstrijd tegen Australie, waarin hij in de 45ste minuut inviel voor de met een lichte hersenschudding uitgevallen Bruno Martins Indi. Met een assist en het winnende doelpunt was hij belangrijk voor de 3-2-eindstand. Met zijn leeftijd van twintig jaar en vier maanden was Depay de jongste Nederlandse doelpuntenmaker ooit op een WK. 

Zijn favoriete goals in Oranje

De Sjaak Award met Memphis Depay, kijktip

Dit is de definitieve selectie van Oanje op het EK

Memphis Depay is vrijgezel

Voor wie het weten wil: Memphis heeft op dit moment geen vriendin.  Memphis Depay leek in 2017 te gaan trouwen met Lori Harvey. De twee waren immers verloofd. Uiteindelijk is de bruiloft er nooit van gekomen en gingen de twee stilletjes uit elkaar. Inmiddels is Harvey weer gelukkig in de liefde. Lees ook: Zo gaat het nu met de ex-vriendin van Memphis Depay