trending
Eredivisie
-
?
-
?
Maurice Steijn kan incident met oerwoudgeluiden niet geloven: "Ik schrik ervan"
Maurice

Maurice Steijn kan het moeilijk geloven dat fans van zijn club zich racistisch hebben uitgelaten richting spelers van PSV. Dat vertelt de trainer van VVV-Venlo tegenover Metro.

"Tijdens de wedstrijd heb ik er niks van meegekregen", begint Steijn. "Ik loop nu net het Gelredome uit, want ik was bij een concert van The Rolling Stones, en ik zie allemaal berichtjes. Ik schrik ervan. Ik dacht dat dit soort dingen steeds minder voorkwamen, maar blijkbaar is racisme in de voetbalstadions moeilijk uit te roeien. Dat het nu bij ons gebeurt, past niet bij een club als VVV waar juist iedereen welkom is."

"Dit is zo jammer, ook omdat we juist aan een positief seizoen bezig zijn. Er zaten vandaag 8000 man in De Koel. Zowel onze fans als die van PSV zorgden voor een fantastische sfeer. Ondanks dat we met 2-5 verloren, kregen we een staande ovatie. En dat dan een kleine minderheid zoiets doet kan natuurlijk niet. Wij hebben zelf ook donkere jongens in onze selectie. Ik heb dit nog nooit eerder meegemaakt. De daders moeten gestraft worden", aldus Steijn.

Lees ook:
We gebruiken cookies om u de beste site ervaring te kunnen bieden. Meer informatie