Oud-international Koevermans geniet als amateur: "Héérlijk, ben ooit per ongeluk prof geworden"

Oud-international Koevermans geniet als amateur: "Héérlijk, ben ooit per ongeluk prof geworden"

Danny Koevermans speelde tijdens zijn profcarrière voor onder meer AZ, PSV en het Nederlands elftal. De voormalig spits, 38 jaar oud, is nu alweer een paar jaar gestopt en voetbalt bij de amateurs. Daar geniet hij met volle teugen van.

Koevermans speelt voor het Helmondse SV Brandevoort en hij heeft het geweldig naar zijn zin. "Wat moet je anders op zondag?", vraagt hij zich knipogend af in gesprek met het AD. "Ik kan daar de hele week zó ontzettend naar uitkijken. Héérlijk man, potje voetballen zonder druk. Waarom ik zo kan genieten van dat verenigingsleven? In feite ben ik altijd een amateurvoetballer geweest, eentje die per ongeluk ook nog prof is geworden."

Bescheiden

Vroeger een (Oranje-)spits, nu een verdediger. Koevermans heeft geen zin meer om vliegende tackles te moeten ontwijken. "Maar om het nou weer over het verleden te hebben? Ik ben er uiteraard trots op, maar ik voel me nu een speler in de vijfde klasse. Hoewel, vorig seizoen zijn we natuurlijk gepromoveerd naar de vierde klasse. En van dat elftal was ik echt niet de belangrijkste schakel."

Broodje frikandel

Behalve voetballen, schrijft Koevermans ook wedstrijdverslagen op de clubwebsite. "Tijdens één van mijn eerste wedstrijden hier, dacht ik: hier moet ik iets mee doen. De aftrap moest worden uitgesteld omdat iemand zijn broodje frikandel nog naar binnen moest werken. Sindsdien schrijf ik die stukjes. Maar ik neem mezelf ook niet zo serieus in die stukjes. Ik word soms ook door m'n benen gespeeld of eruit gesprint. Die verhalen worden dan ook, hup, de groepsapp in geslingerd."

Aan stoppen denkt Koevermans voorlopig dan ook nog niet. "Ik ga er mee door, tot ik niet meer kan. Weet je dat ik nog steeds wedstrijdspanning voel? Ik vind het prachtig als er mensen langs de lijn staan bij Brandevoort. Te lachen, te mopperen, te juichen. Zo rond een uur of vier komt de vrouw ook nog effe kijken. De twee dochters voorop. Ik vind het allemaal prachtig."

Koevermans' goals voor PSV: