Transfergeruchten: Sneijder kan terugkeren naar Ajax, Chelsea heeft Alex Sandro bijna binnen

Transfergeruchten: Sneijder kan terugkeren naar Ajax, Chelsea heeft Alex Sandro bijna binnen

Lees tussen 1 juni en 31 augustus dagelijks de Voetbalflitsen Transfergeruchten, een overzicht van de belangrijkste en meest spraakmakende geruchten op de transfermarkt in binnen- en buitenland.
Lees hier de vorige Voetbalflitsen Transfergeruchten.

Eredivisie:

  • Kenny Tete staat in de belangstelling van Galatasaray en de club heeft een opmerkelijk aanbod gedaan op de verdediger. De Turkse club heeft Ajax volgens HabertürkWesley Sneijder aangeboden als ruilmiddel. Ajax zal echter naast Kenny Tete ook nog 4,5 miljoen moeten overmaken naar Galatasaray als ze de kersverse recordinternational willen overnemen. Sneijder heeft nog een contract tot de zomer van 2018 en is een van de grootverdieners bij Galatasaray. Lees hier verder.
  • Na het vertrek van Ricky van Wolfswinkel is Vitesse druk bezig met het binnenhalen van een nieuwe spits. Luc Castaignos moet deze positite gaan opvullen komend seizoen. De Nederlandse spits werd vorig jaar voor 2,5 miljoen euro gekocht door Sporting CP maar hij overtuigde niet in Portugal. Castaignos speelde veertien wedstrijden voor de club en scoorde niet één keer. Volgens De Telegraaf verlangt Sporting 2,5 miljoen euro van Vitesse, zodat ze geen verlies maken.
  • FC Twente houdt rekening met een vertrek van Mateusz Klich naar Leeds en denkt eraan om een oude bekende terug te halen. Volgens RTV Oost heeft de club Joey Pelupessy van Heracles op het oog. De 24-jarige middenvelder speelde al eerder zeven wedstrijden voor Twente maar vertrok in 2014 naar Heracles. Daar is de Nederlander uitgegroeid tot een vaste basisspeler. De middenvelder heeft eerder aangeven dat hij wel terug zou willen keren naar de club waar hij zijn jeugdopleiding genoot.

Bekijk hier de Done Deals uit de Eredivisie!

Buitenland:

  • Alex Sandro maakt naar verwachting spoedig de overstap naar Chelsea. De Braziliaans verdediger levert Juventus volgens BBC Sport ruim zeventig miljoen euro op en dit is voor de Italiaanse grootmacht voldoende. Juve verliest zodoende in één klap beide Braziliaanse verdedigers. Eerder werd het contract van Dani Alves ontbonden, hij vertrekt waarschijnlijk naar Manchester City.
  • Als het aan Crystal Palace ligt, wordt Frank de Boer volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer. De ploeg uit de Premier League heeft de keuze gemaakt; het is nu aan De Boer om te beslissen. Na zijn ontslag bij Internazionale zit De Boer al zeven maanden zonder club.
  • Rafinha, het broertje van Thiago Alcantara en middenvelder van FC Barcelona, staat volgens ESPN in de belangstelling van Arsenal. In Spanje moet hij de concurrentie aangaan met onder meer Iniesta, Rakitic, Busquets, André Gomes en mogelijk komt daar binnenkort Marco Verratti bij. Het zou de kansen op speelminuten voor Rafinha geen goed doen.