Sven van Beek blikt terug: "Had nu bij AS Monaco kunnen spelen"

Sven van Beek is een vaste waarde in de basiself van Feyenoord, maar toch had zijn carrière als voetballer ook al over kunnen zijn. Maar liefst anderhalf jaar was hij geblesseerd. Was dat niet gebeurd, dan had de verdediger misschien in het shirt van AS Monaco gespeeld. Dat zegt hij in Voetbal International.

De carrière van Van Beek kwam bijna ten einde door een scheurtje in het sesamoïdebotje in zijn teen. "Ik moet niet vergeten hoe bijzonder het eigenlijk is. Ik praat weer over voetbal, dat hoor je te doen als speler, dat ga je ook normaal vinden. Alleen weet ik nu dat ik er wel van moet genieten. Met een beetje pech had ik zo niet gezeten."

Voor zijn blessure was er grote interesse uit het buitenland. Topclub AS Monaco wilde Van Beek hebben. "Er was een tijd dat ik een aantal keer in eigen doel schoot en ik had nu bij AS Monaco kunnen zitten als ik niet tegen AZ twee jaar geleden mijn slechtste wedstrijd aller tijden zou hebben gespeeld. Die transfer was min of meer rond, het zat in mijn hoofd. Ik was er te veel mee bezig en het ketste af. Eigen schuld. Ik had het wel willen meemaken. Maar nu denk ik dat het goed is dat ik niet ben gegaan."