Ex-NEC'er is nu inbreker en verslaafd aan alcohol: "Op één dag dronk ik vier flessen wijn leeg"

Joey Brock is geen bekende naam in de voetbalwereld, maar toch is hij voor een lange tijd profvoetballer geweest in Nederland. De 29-jarige Arnhemmer speelde tussen 2008 en 2010 bij NEC, maar mede dankzij een zware knieblessure heeft hij een nooit officiële wedstrijd in het eerste gespeeld. Nadat hij voor RBC Roosendaal, FC Den Bosch en Helmond Sport wel een vaste waarde was, kreeg zijn leven een dramatische wending. 

De oud-voetballer is momenteel dakloos, alcoholist en crimineel. Nadat Brock bij een ziekenhuis inbrak op zoek naar water en soep, heeft een Arnhemse rechtbank hem veroordeeld tot een verplichte behandeling in het kliniek om zijn verslaving aan drank te verhelpen. "Op sommige dagen dronk ik 4 flessen wijn. Ik had geen woning meer, sliep soms bij vriendinnetjes en de rest van de tijd op straat'', zou Brock in de rechtbank hebben gezegd volgens De Gelderlander. Toch ziet de Arnhemmer het leven positief in: ''Het is mijn laatste kans, anders donder ik definitief de afgrond in. Maar het gaat lukken, dat weet ik zeker. Ik wil mijn familie weer trots maken.''

Een interview met Joey Brock bij FC Den Bosch, toen Alfons Groenendijk daar nog trainer was. (skip naar 6:06 voor het interview met Joey Brock)

We gebruiken cookies om u de beste site ervaring te kunnen bieden. Meer informatie