Ribéry over shirtje gooien: ''Ik ben altijd een van de eerlijkste spelers in de voetballerij geweest''

Ribéry over shirtje gooien: ''Ik ben altijd een van de eerlijkste spelers in de voetballerij geweest''

Bayern München won dinsdagavond in de Champions League met 3-0 van het Belgische Anderlecht. De ploeg van trainer Carlo Ancelotti is op die manier goed begonnen aan het Europese seizoen. Toch was Franck Ribéry niet blij. Hij werd vlak voor tijd naar de kant gehaald, waarna hij uit frustratie zijn shirt uit trok en op de reservebank smeet. Op Instagram reageerde hij op de ontstane ophef.

''Sommigen zullen nooit begrijpen wat het betekent om zoveel te geven voor de club''
Ribéry zegt dat zijn actie verkeerd is begrepen: "Ik ben altijd een van de eerlijkste spelers in de voetballerij geweest, ik respecteer de fans en de club waar ik van houd. Het gooien van mijn natte shirtje heeft niets te maken met disrespect. Dit natte shirtje, waar ik al tien jaar lang voor speel en veel successen mee heb geboekt. Sommigen zullen nooit begrijpen wat het betekent om zoveel te geven voor de club."

''We gaan gezamenlijk een prachtig verhaal schrijven''
"Zolang ik op het veld sta, zal ik, Franck Ribéry, deze clubkleuren verdedigen en me iedere wedstrijd volledig geven. Omdat ik van voetbal houd. Omdat ik mijn fans gelukkig wil maken. Met de hulp van onze geweldige fans, hun liefde voor de club en hun passie, gaan we in de toekomst gezamenlijk een prachtig verhaal schrijven," aldus de routinier op Instagram.