Breuk aanstaande? Dijks moet meedoen met Jong Ajax en krijgt mediaverbod van Ajax

Breuk aanstaande? Dijks moet meedoen met Jong Ajax en krijgt mediaverbod van Ajax

Mitchell Dijks lijkt opnieuw op een zijspoor te zijn beland bij Ajax. De verdediger moest afgelopen weekend tegen Sparta op de tribune plaatsnemen kwam maandag in actie namens Jong Ajax, maar de linksback mocht van de club niet met de media spreken. Dat meldt NH.

Dijks was in de eerste wedstrijden van het seizoen een vaste waarde en zijn verwijzing naar de tribune had wellicht te maken met het herstel van Daley Sinkgraven, die zaterdag na lang blessureleed weer zijn rentree maakte. Dijks kwam er afgelopen seizoen onder Peter Bosz totaal niet aan te pas, vertrok op huurbasis naar Norwich City en dacht onder de nieuwe trainer Marcel Keizer een nieuwe kans te krijgen. Dat lijkt van korte duur; het mediaverbod is vermoedelijk ingesteld omdat Ajax niet wil dat Dijks zijn ongenoegen uit over zijn huidige rol in Amsterdam.

Reiziger tevreden

Jong Ajax-trainer Michael Reiziger heeft op de werklust van Dijks niets aan te merken. "Zijn karakter is dusdanig goed dat hij vol voor de wedstrijd gaat en in de training zit. Chapeau. Of hij de stap naar het eerste weer kan maken? Dat is niet aan mij. Hij traint hard en gooit zijn ziel en zaligheid erin", aldus de oud-international tegenover NH.