Keizer begrijpt niks van Ajax en is teleurgesteld: "Ik voelde weinig steun van de clubleiding"

Marcel Keizer heeft voor het eerst gereageerd op zijn vertrek bij Ajax. De 49-jarige trainer werd medio december ontslagen door de club uit Amsterdam, maar had op meer krediet gerekend. Dat zegt hij in een interview met Voetbal International.

"Ik voelde weinig steun van de clubleiding", begint de momenteel werkloze oefenmeester, die geen gevoelens van argwaan uitspreekt. "Dat er zo snel een oordeel werd geveld, daar mag iedereen zijn mening over hebben. Ik heb geen zin om na te trappen. Zo zit ik niet in elkaar. Maar volgens mij zeg ik niets verkeerd als ik stel dat het ook mij heeft verbaasd."

Keizer kreeg in zijn eerste weken als hoofdtrainer te maken met het drama rond Abdelhak Nouri. "Ik kan me voorstellen dat de media of andere mensen van buitenaf de situatie niet helemaal op juiste waarde inschatten. Zij ervaren niet dag in dag uit wat voor impact het had op de spelers, op de ploeg, op allerlei mensen binnen Ajax. Van de clubleiding verwacht je dat wel."

Bergkamp 

Naast Keizer moest ook Hennie Spijkerman vertrekken, terwijl zijn andere assistent, Dennis Begkamp, op non-actief werd gezet. Keizer begrijpt niks van de laatste beslissing. "Dat was volgens mij wel het allerslechtste wat je als Ajax kon doen. Hij is een cultuurbewaker, zorgt voor de kritische noot. Binnen alle geledingen. Tegelijkertijd had ik enorm veel aan hem als assistent-trainer of spitsentrainer, net hoe je het wil noemen", besluit de trainer. 

We gebruiken cookies om u de beste site ervaring te kunnen bieden. Meer informatie