Nederland heroverweegt financiële steun aan Rwanda: "Voor 30 miljoen Arsenal sponsoren? Hoe kan dat?"

De Nederlandse regeringspartijen VVD, D66, CDA en ChristenUnie zijn verontwaardigd over het feit dat Rwanda de nieuwe shirtsponsor van Arsenal is. Nederland verleent al jaren financiële steun aan het Afrikaanse land, aangezien Rwanda in armoede leeft, maar die steun wordt na de sponsoring aan Arsenal heroverwogen.

De regeringspartijen hebben Kamervragen gesteld aan minister Sigrid Kaag (Ontwikkelingssamenwerking) over de nieuwe shirtsponsor van de Engelse voetbalclub Arsenal. Rwanda betaalt volgens NU.nl ruim 30 miljoen euro om op de mouwen van The Gunners te staan. De President van Rwanda, Paul Kagame, is een groot Arsenal-fan.

Kritiek vanuit regering

Isabelle Diks van GroenLinks is kritisch op de samenwerking: "Het is ontmoedigend dat dit soort uitgaven wordt gedaan, terwijl de internationale gemeenschap juist iets aan de armoede probeert te doen", laat ze aan de NOS weten.

Joël Voordewind van de ChristenUnie sluit zich daarbij aan: "Het is verontwaardigend dat een land waar Nederland financiële hulp aan verleent, shirtsponsor wordt van zo'n grote club.

Visit Rwanda