El Ahmadi beseft dat kampioenschap dichtbij is: "We mogen geen excuus meer hebben"

El Ahmadi beseft dat kampioenschap dichtbij is: "We mogen geen excuus meer hebben"

Met nog slechts drie speelrondes te gaan staat Feyenoord vooralsnog één punt voor op de nummer twee van de Eredivisie: Ajax. Karim El Ahmadi, middenvelder van de Rotterdamse ploeg, beseft dat het kampioenschap nu wel heel erg dichtbij komt.

"We hebben het hele seizoen niet over het kampioenschap gepraat. Naar buiten hebben we dat verlangen nooit zo uitgesproken, maar nu moet dat toch gebeuren. We mogen geen excuus meer hebben", zo vertelt El Ahmadi tegenover de Volkskrant.

"We zitten in een fase dat we geen punten mogen verliezen. Elk puntverlies kan fataal zijn. Maar mentaal zijn we stabiel als team. We laten ons niet gek maken. Bij iedere speler is er spanning en druk. Dat moet ook. We hebben er lang naar gestreefd om tot het einde van het seizoen met die druk te spelen. Daarmee zijn we goed omgegaan. We zijn rustig gebleven. Dat is moeilijk in de Kuip, maar je hebt hier ook het gevoel dat je nooit kunt verliezen. In uitwedstrijden moeten we ook zo meedogenloos spelen", aldus El Ahmadi.