Wilco van Schaik vertrekt onverwachts bij FC Utrecht: "Ik denk dat mijn opvolger de laatste stap kan maken"

Wilco van Schaik kondigde tijdens de nieuwjaarsreceptie van FC Utrecht onverwachts zijn afscheid aan. Komende zomer houdt de algemeen directeur het voor gezien in de Domstad. 

Volgens Van Schaik is het zwaar om een club te leiden. "Ik denk dat alleen de zeventien andere algemeen directeuren of voorzitters en hun voorgangers weten welke impact het besturen van een club heeft. Bijna elke supermarkt op de hoek heeft een hogere omzet, maar voetbalbestuurders leven in een glazen huis en worden elke week beoordeeld op het resultaat op het veld", vertelt hij aan De Telegraaf.

Opvolger

De hoop van Van Schaik is gevestigd op zijn opvolger. "Na de top-drie is dit een van de grootste clubs, waar ook altijd hoge verwachtingen zijn. Die geven veel druk, ook op je gezin. Doordat ik nu een stap opzij doe, denk ik dat mijn opvolger de laatste stap omhoog kan maken."

Kritisch

Over zijn eigen functioneren is Van Schaik ook niet helemaal tevreden. "Financieel had ik met FC Utrecht gewoon een aantal stappen verder willen zijn. Enerzijds moet je blijven investeren in de voetbalafdeling, maar anderzijds is er een strak regime nodig om de financiën op orde te krijgen. En eerlijk is eerlijk, we staan nog niet daar, waar ik twee, drie jaar geleden dacht nu te staan."

We gebruiken cookies om u de beste site ervaring te kunnen bieden. Meer informatie