Triest! Ryan Mason (26) zet punt achter carrière na schedelbreuk

Triest nieuws uit Engeland: Ryan Mason (26) moet noodgedwongen stoppen met voetballen. De middenvelder van Hull City liep ruim een jaar geleden een schedelbreuk op na een botsing met Chelsea-speler Gary Cahill en moet wegens gezondheidsoverwegingen een punt achter zijn carrière zetten. 

"Ryan heeft de begeleiding gezocht van talloze wereldberoemde neurologen en neurochirurgen die hem allen hebben geadviseerd om niet terug te keren in het competitief voetbal", schrijft Hull in een verklaring op de clubwebsite. 

Voor een periode zag het ernaar uit dat Mason 'gewoon' weer zou kunnen voetballen. Aan het begin van het seizoen trainde de oud-speler van Tottemham Hotspur weer mee met de selectie van de Championship-ploeg. Nu blijkt het voor hem toch te gevaarlijk om door te gaan met de sport. 

Nationale ploeg 

Mason begon zijn carrière bij bij Totteham. In het seizoen 2014 - 2015 groeide hij uit tot basisspeler en maakte hij zijn debuut voor de nationale ploeg van Engeland. Hij raakte echter op een zijspoor in Londen en aan het begin van het vorige seizoen maakte hij de overstap naar Hull. 

De reactie van Mason op zijn Instagramaccount. 

We gebruiken cookies om u de beste site ervaring te kunnen bieden. Meer informatie