OFFICIEEL: Henk Fraser is volgend seizoen de nieuwe trainer van Sparta Rotterdam

Vitesse-trainer Henk Fraser staat komend seizoen aan het roer bij Sparta Rotterdam. Een opvallende keuze, omdat de Nederlands-Surinaamse oefenmeester hiermee een stap terug lijkt te doen. Fraser keer terug bij de club waar hij in 1984 zijn loopbaan begon. 

Technisch manager Henk van Stee over de keuze voor Henk Fraser, op de clubwebsite van de Rotterdammers: “We hebben uiteraard een profielschets gemaakt. Daar zijn een aantal kandidaten uitgekomen en de keuze is gevallen op Henk Fraser. Hij heeft de ervaring, heel goed gepresteerd bij andere clubs en ook een verleden bij Sparta.”

Over de overeenkomst: “Henk en Aleksandar hebben een contract getekend voor twee seizoenen, ongeacht niveau, maar wij gaan uit van Eredivisie.” Henk Fraser kijkt uit naar zijn nieuwe uitdaging: “Ik ben Sparta altijd blijven volgen en het is een unieke club. Ik kijk er naar uit om na het huidige seizoen bij Sparta aan de slag te gaan. Natuurlijk ligt mijn focus er volledig op om het seizoen bij Vitesse goed af te sluiten.”