'Koeman verliest aanvaller Deulofeu aan AS Roma'

'Koeman verliest aanvaller Deulofeu aan AS Roma'

AS Roma verkocht onlangs Mohamed Salah aan Liverpool en hoopt zijn vervanger te halen bij de rivaal van de Engelse club. Gerard Deulofeu van Everton staat namelijk bovenaan het verlanglijstje van de Romeinen.

Het contract van de 23-jarige Deulofeu loopt nog een jaar door bij de club van manager Ronald Koeman, maar volgens Mediaset Premium hoopt AS Roma de aanvaller voor die tijd aan te trekken. Zijn oude club, FC Barcelona, heeft ook interesse in de Spanjaard. De Catalanen hebben een terugkoopclausule waardoor ze de aanvaller voor 12,5 miljoen euro kunnen overnemen. Als Deulofeu onhaalbaar blijkt hoopt Roma om Sassuolo-aanvaller Dominico Berardi aan te trekken. 

Deulofeu

In het seizoen 2013/2014 huurde Everton Deulofeu al van FC Barcelona. In de zomer van 2015 stapte de Spaanse international voor zes miljoen euro definitief over naar The Toffees. Het afgelopen half jaar speelde de vleugelspeler op huurbasis voor AC Milan. Voor de Rossoneri speelde hij achttien wedstrijden, waarin hij vier keer scoorde en drie assists gaf.