Maximilian Wöber vol zelfvertrouwen voor #ajaspa: ''Ben met een erg goed gevoel teruggekeerd''

Maximilian Wöber kwam in de zomer over van Rapid Wien en tijdens de voorgaande interlandperiode maakte de Ajacied zijn debuut in de basis bij Oostenrijk. Hij sprak over deze ervaring, zijn eerste basisplaats in de Eredivisie en het duel van zaterdag met Ajax TV.

Interland

Hoewel Oostenrijk zich aan het begin van de interlandperiode niet meer kon kwalificeren, werd er wel van Servië en Moldavië gewonnen. ''Ik ben met een erg goed gevoel teruggekeerd. Het was een fantastische ervaring en het is een grote eer voor mijn land te mogen spelen. Daar ben ik heel erg trots op,'' vertelt de jonge verdediger.

Basisplaats

Tijdens zijn eerste basisplaats in de Eredivisie wist de Oostenrijker direct te scoren. ''Het was een perfecte start voor mij. We wonnen met 4-0. Een 'clean sheet' is altijd belangrijk voor een verdediger en ik maakte mijn eerste doelpunt, dus het was een perfecte dag voor mij. Als verdediger scoor je sowieso al niet zo vaak en als je dat dan doet op je debuut is dat heel bijzonder. Misschien is het een teken voor de toekomst.''

Zelfvertrouwen

''Ik heb veel zelfvertrouwen en ik hoop dat ik dat op het veld mag laten zien. We hebben een heel goed team. Iedereen komt in aanmerking voor een basisplaats. Het is belangrijk om goed te trainen en te laten zien dat je wil spelen en dat je de beste bent voor die positie,'' aldus Wöber. 

Ajax speelt zaterdagavond in eigen huis tegen Sparta Rotterdam. De Amsterdammers staan momenteel op de zesde plaats, terwijl Sparta de zestiende plaats in beslag neemt.