Schalke baalt van nederlaag: ''Wij verdienden de halve finale, niet Ajax''
Schalke

Schalke 04 is in de kwartfinale van de Europa League uitgeschakeld door Ajax, en daar baalt trainer Markus Weinzierl van. Na de 2-0 nederlaag in Amsterdam leken de Duitsers in eigen huis voor een comeback te zorgen, met een 3-0 voorsprong tegen tien man van Ajax. Het duel eindigde echter in 3-2.

"Dat we uitgeschakeld zijn, is uiterst bitter en zeer ongelukkig", vertelt Weinzierl tegenover de pers. "We verdienden het om de halve finale te halen. Voor het spel kan ik de jongens enkel een groot compliment geven." Middenvelder Daniel Caligiuri vond de 3-0 voorsprong zeer terecht. "We wilden het helemaal anders doen dan in de uitwedstrijd en dat is ons gelukt. Wat er precies gebeurde bij dat doelpunt van Ajax weet ik ook niet."

"Ik kan de goede woorden voor mijn teleurstelling niet vinden. We hebben er alles aan gedaan, maar helaas is het ons niet gelukt een vierde doelpunt te maken." Ook aanvoerder Benedikt Höwedes kan niet geloven dat Schalke is uitgeschakeld. "De voetbalgod is niet altijd eerlijk. Heel lang was dit een geweldige Europese avond en dan maakt Ajax een doelpunt uit iets wat geen kans is. Zo is voetbal, dat doet echt pijn. Maar je kunt alleen complimenten geven aan de ploeg."

Lees ook:

We gebruiken cookies om u de beste site ervaring te kunnen bieden. Meer informatie