Botteghin wil basisplaats terug bij Feyenoord: "Het is ook moeilijk om te wachten"

Het is geen makkelijk seizoen voor Eric Botteghin. De verdediger van Feyenoord moest bijna de gehele eerste helft van het seizoen toekijken met een knieblessure, zag zijn vervanger Sven van Beek imponeren en moet het nu doen met een plekje op de reservebank. De Braziliaan hoopt dat dat snel verandert. 

"Van Beek heeft het heel goed gedaan. Als topvoetballer wil je heel graag spelen. Ik snap de keuze van de trainer wel. Ik ben niet blij natuurlijk, iedereen wil spelen", zegt Botteghin in gesprek met RTV Rijnmond. "Ik moet het accepteren en door blijven gaan. Het is ook moeilijk om te wachten, maar je moet geduld hebben en wachten op een kans."

De blessure kwam voor Botteghin, die in de bekerwedstrijd tegen PSV zijn rentree maakte met een invalbeurt, op een slecht moment. "Ik was goed bezig na een geweldig seizoen. Dan wil ik ook meedoen in de Champions League en dat was echt pijnlijk om te moeten zien. Op de tribune kun je niets doen en geen bijdrage leveren. Dat is nog pijnlijker om te zien. Op het veld kun je tenminste nog iets doen."

In november verlengde Botteghin, terwijl hij geblesseerd was, zijn contract bij Feyenoord tot medio 2020:

We gebruiken cookies om u de beste site ervaring te kunnen bieden. Meer informatie