Bondscoach Argentinië motiveert Tagliafico, Ajax-back in de basis tijdens WK?

 Nicolás Tagliafico maakt momenteel namens Ajax furore in de Eredivisie, maar mag zijn kunsten mogelijk ook gaan vertonen op het WK voetbal in Rusland van komende zomer. De Argentijnse linksback weet dat hij in de gaten wordt gehouden door bondscoach Jorge Sampaoli. 

"Hij vertelde mij constant in de gaten te houden en dat ik veel moet blijven spelen als aanvallende linksback", zegt de verdediger, die door Amsterdammers in januari werd overgenomen van Independiente, in gesprek met Ajax Life. "De bondscoach komt niet voor niets speciaal naar mij toe. Ik moet gewoon mijn best blijven doen."

Serieuze kans 

Tagliafico kwam tot dusver tot één interland voor Argentinië. Op 9 juni maakt hij zijn debuut in een wedstrijd tegen Brazilië, maar sindsdien kwam hij niet meer in actie voor zijn vaderland. "Ik voel dat ik via Ajax een serieuze kans maak om te spelen en misschien wel mee te gaan naar het WK." Naast de 25-jarige verdediger maken ook Ajacieden Hakim Ziyech (Marokko), Lasse Schöne (Denemarken) en Amin Younes (Duitsland) kans op deelname aan het prestigieuze eindtoernooi. 

Dit waren de hoogtepunten uit het debuut van Tagliafico voor Argentinië.