ADO-aanwinst Ricardo Kishna: ''Belangrijkste wedstrijd van het jaar''

ADO-aanwinst Ricardo Kishna: ''Belangrijkste wedstrijd van het jaar''

Ricardo Kishna streek tot ieders verbazing afgelopen zomer neer bij ADO Den Haag. Bij Lazio kon Kishna niet op veel speelminuten rekenen en koos daarom voor een terugkeer naar Nederland. De aanvaller had alleen niet verwacht dat hij zo snel terug zou keren in de Eredivisie. 

Jeugd

Kishna bracht negen jaar door in de jeugdopleiding van de Hagenezen, voordat hij naar Ajax vertrok. ''Ik heb altijd tegen mijn ouders gezegd dat ik later nog een keer voor ADO wilde voetballen. Die club betekent veel voor ons, zeker voor mijn vader die een echte ADO-supporter is. Maar ik had gedacht dat dit rond mijn dertigste zou gebeuren,'' vertelt Kishna in gesprek met de Rijswijkse Krant. Afgelopen zaterdag maakte hij zijn debuut als invaller in de 1-2 overwinning tegen Willem II.

Kritiek

De aanvaller krijgt weleens kritiek te verduren vanwege zijn spel, maar dit doet hem weinig: ''Dat in al die tv-programma's mensen dergelijke meningen verkondigen, ze doen maar. Daar houd ik me niet mee bezig. Ik ben hier ook niet met wraakgevoelens, voor mij is dit veel meer een nieuw begin,'' aldus Kishna.

Ajax

Zondag speelt Kishna met ADO in eigen huis tegen zijn oude club Ajax, waar hij vaak in de clinch lag met Frank de Boer. Revanchegevoelens spelen echter geen rol voor de Hagenees: ''Helemaal niet, maar het is wel een mooie wedstrijd. Natuurlijk wil ik iets laten zien. Voor supporters is het de belangrijkste wedstrijd van het jaar, dus voor ons als spelers ook. Bovendien is het mijn eerste thuiswedstrijd, dat is ook wel speciaal.''