Cristiano Ronaldo wint na ijzersterk jaar voor de vijfde keer de Gouden Bal

Cristiano Ronaldo heeft donderdagavond voor de vijfde keer in zijn voetballoopbaan de Gouden Bal gewonnen. De 32-jarige Portugees won de verkiezing, georganiseerd door het Franse 'France Football'. Lionel Messi werd tweede achter de aanvaller van Real Madrid.

Vijf - Vijf tussen Messi en Ronaldo
Vooraf was al duidelijk dat óf Ronaldo óf Messi de prijs binnen zou slepen. De twee sterspeler domineren de prijs al sinds 2008. Zowel Messi als Ronaldo hebben de Gouden Bal nu maar liefst vijf keer gewonnen. Dat de Portugese aanvaller dit jaar de prijs zou winnen lag voor de hand, Ronaldo was namelijk zeer succesvol met en bij zijn club Real Madrid. 

Tekst gaat verder onder foto

Zeer succesvol met Real Madrid
Zo werden de Koninklijken onder leiding van een sterke Ronaldo kampioen van Spanje. Ook won de recordkampioen van Spanje de Champions League, Spaanse supercup en de Europese supercup. Ronaldo persoonlijk wist dit jaar, tot nog toe, maar liefst 37 doelpunten te maken in 43 wedstrijden.

Ook winnaar FIFA-prijs
De FIFA is sinds vorig seizoen niet meer betrokken bij de Gouden Bal-verkiezing, die dus wordt georganiseerd door het Franse medium 'France football'. De FIFA heeft nog altijd een Speler van het jaar verkiezing, die overigens ook werd gewonnen door Ronaldo.

Bekijk hieronder een aantal van de beste momenten van Ronaldo in 2017:

Lees ook:
We gebruiken cookies om u de beste site ervaring te kunnen bieden. Meer informatie