Reacties van voormalig Ajax-trainers op Kluivert-geruchten: "Eerst de beste van Nederland worden"

Ajax en Justin Kluivert zijn al sinds november vorig jaar bezig met het verlengen van het medio 2019 aflopende contract van de buitenspeler, maar witte rook is er nog niet. De geruchten over een transfer van Kluivert nemen toe, maar oud-trainers van Ajax raden dat het talent (voorlopig) af.

Peter Bosz denkt dat Kluivert er verstandig aan doet nog even in Amsterdam te blijven en de Dries Mertens-route te kiezen. "Eerst de beste van Nederland worden. Met zijn acties, maar ook met doelpunten en assists. Dan pas is hij uitgeleerd", aldus de coach in Voetbal International. Jeugdtrainer Gery Vink denkt dat Kluivert 'bestemd is voor de wereldtop'. Ook Marcel Keizer dicht Kluivert een mooie toekomst toe, maar is het eens met de teksten van Bosz. "Hij is nog niet uitgeleerd."

Kluivert zelf kan er weinig over zeggen

Kluivert denkt dat er binnenkort meer duidelijk wordt, maar hij steekt zijn ambities niet onder stoelen of banken. "Dat zal binnenkort wel komen. Uiteindelijk is het mijn doel, de top halen. Maar nu telt mijn ontwikkeling. Ik heb nog genoeg tijd om te groeien, en geld is geen reden. Het gaat er bovenal om die stap te maken als het perspectief goed is. Ik heb in mijn jeugd jongens naar het buitenland zien vertrekken. Dat klonk mooi, maar ik vond het niet slim. Zoiets moet je niet te vroeg doen."

In november maakte Kluivert zijn eerste hattrick voor Ajax, iets wat zijn vader Patrick nooit lukte:

Het leverde hem een plek in het FIFA Team van de Week op: