VIDEO: Robbie Williams legt middelvingeractie tijdens openingsceremonie WK uit

Robbie Williams zorgde met zijn optreden tijdens de openingsceremonie tijdens het WK in Rusland voor wereldwijde ophef. De Britse zanger stak namelijk zijn middelvinger op richting een camera, waarmee hij een signaal leek te willen afgeven. Williams legde dinsdag bij This Morning uit waar zijn actie vandaan kwam.

De zanger vertelt dat hij zichzelf niet kan vertrouwen in bepaalde situaties. "Ik weet op geen enkel moment wat ik ga doen. Niets komt echt op in mijn hoofd. Als er iets gebeurd is, heb ik vijf minuten later het volgende: heb ik zojuist... yep, dat deed ik." Williams is natuurlijk ook altijd in voor een grapje: "Bij deze evenementen is het belangrijk om geen internationaal incident te veroorzaken. En weet je? Dat is me gelukt."

De geruchten gingen overigens dat Williams voortkwam uit het feit dat er vanuit Engeland veel kritiek op hem was, dat hij in het bekritiseerde Rusland geld ging verdienen met een optreden. De zanger benadrukte in zijn tekst dat hij zijn show gratis weggaf. "I did this for free."

De uitleg van Williams:

Het middelvinger-incident: