Hiep hiep hoera, de jarigen van 19 december: Lucius, Babel & Sánchez

19 december 2016 is de dag waarop de volgende voetballers jarig zijn:

Theo Lucius (1976, 40 jaar), voormalig speler van onder meer Feyenoord en PSV. We kennen Theo ook buiten het voetbal van een aantal opvallende zaken. Zo werd hij in 2016 veroordeeld tot een taakstraf van 80 uur wegens onbevoegd rijden en het bezit van synthetische drugs. In 2004 kreeg hij ook al een taakstraf van 240 uur vanwege vuurwerkverkoop. En Theo, naast voetballer ook kroegbaas, houdt ook wel van een uitdaging op z'n tijd, zoals het drinken van kaarsvet na een avondje stappen.

Voetballers die ook jarig zijn op 19 december

  • Ryan Babel (1986, 30 jaar) - Nederlandse linksbuiten met 42 interlands op zijn naam, in dienst bij Deportivo la Coruña. Kwam eerder uit voor onder meer Ajax, Liverpool, Hoffenheim en Kasımpaşa.
  • Alexis Sánchez (1988, 28 jaar) - Chileense aanvaller met 96 interlands op zijn naam. Begon zijn loopbaan bij Cobreloa en kwam via Colo-Colo, River Plate, Udinese en FC Barcelona bij Arsenal terecht.
  • Steven Berghuis (1991, 25 jaar) - Rechtsbuiten in dienst van Watford, die momenteel op huurbasis voor Feyenoord speelt. Kwam eerder uit voor onder meer Go Ahead Eagles en FC Twente. Drie interlands.