Maaskant: "Door de financiën bij clubs worden trainers niet ontslagen"

Voor het eerst sinds 1983/84 is er nog geen enkele trainer ontslagen in het huidge Eredivisie seizoen. Volgens Robert Maaskant heeft dit niet te maken met het feit dat clubs meer vertrouwen hebben in hun trainers. 

"Ik ben bang dat het toeval is", reageert Maaskant tegenover VI. "Uiteindelijk heeft het meer met financiën dan met doordacht beleid te maken. Clubs zijn niet meer in staat zomaar een ontslagvergoeding op tafel te gooien."

Maaskant ziet de positieve kanten van het verhaal wel in. "Het voordeel is dat clubs daardoor rustiger omgaan met de waan van de dag. Het geld van zo'n afkoopsom kan beter besteed worden aan versterking van de selectie. Voor de werkzame trainers is dit dus een zeer goede ontwikkeling."

In de Eredivisie is er nog geen enkele trainer ontslagen, maar in de Jupiler League is dit wel anders. In totaal hebben vier clubs hun trainer daar op straat gezet. Rob Maas werd als eerste ontslagen bij SC Cambuur. Vervolgens werd Jan Vreman de laan uit gestuurd bij De Graafschap. Uiteindelijk werden Marinus Dijkhuizen bij NAC en Ben van Dael bij Fortuna Sitterd nog ontslagen. 

We gebruiken cookies om u de beste site ervaring te kunnen bieden. Meer informatie