Ten Hag looft fans Ajax: "Beleving in Arena is sterk toegenomen"

Erik ten Hag debuteert zondag als trainer van Ajax in de Eredivisie en dat doet de oefenmeester tijdens dé wedstrijd van het jaar: de Klassieker. De Johan Cruijff Arena is volledig uitverkocht en dat is niet gek, want Ajax moet het duel tegen Feyenoord winnen om mee te blijven doen in de titelstrijd met PSV. Ten Hag rekent dan ook volledig op de Ajax-fans.

"Wat mij de laatste jaren is opgevallen, is dat de beleving in de Arena sterk is toegenomen. Dat is een positieve factor", zegt de Ajax-coach tegen het Algemeen Dagblad. "In de kampioensrace kan dat zelfs een bepalende factor zijn. Uiteindelijk moet het op het veld gebeuren, maar de supporters kunnen een team wel over een dood punt helpen."

Tekst gaat verder onder afbeelding.

Lege plekken
De Arena kent de laatste tijd steeds meer legen plekken tijdens thuiswedstrijden. Ook in de eerste seizoenshelft bleven wat seizoenkaarthouders thuis wanneer hun favoriete ploeg in actie kwam. Volgens Ten hag is dit een trend. "Toeschouwersaantallen dalen in de Eredivisie. Behalve bij mij oude club FC Utrecht, daar kwamen juist steeds meer mensen", aldus de trainer met een knipoog.

Zo ging de Klassieker in de eerste seizoenshelft: