Transfergeruchten: Vitesse hoopt op Kramer, Matić kan naar Manchester United

Transfergeruchten: Vitesse hoopt op Kramer, Matić kan naar Manchester United

Lees tussen 1 juni en 31 augustus dagelijks de Voetbalflitsen Transfergeruchten, een overzicht van de belangrijkste en meest spraakmakende geruchten op de transfermarkt in binnen- en buitenland.
Lees hier de vorige Voetbalflitsen Transfergeruchten.

Eredivisie:

  • Vitesse heeft nog geen vervanger aangetrokken voor Ricky van Wolfswinkel, maar volgens de Gelderlanderhopen de Arnhemmers dat Michiel Kramer de nieuwe spits wordt. De 28-jarige Kramer speelde het afgelopen seizoen lang niet alle wedstrijden voor Feyenoord en heeft nog maar een contract voor één jaar bij de Rotterdammers. Vitesse heeft echter ook interesse in onder anderen Samuel Armenteros en Luc Castaignos. Kramer speelde tot nu toe 59 wedstrijden voor Feyenoord en scoorde 21 keer.
  • Voetbal International meldt dat de toekomst van Heiko Westermann in Oostenrijk ligt. De verdediger van Ajax kwam afgelopen zomer transfervrij over van Real Betis, maar speelde amper in Ajax 1. Austria Wien zal een dezer dagen een akkoord bereiken met de Duitser. Ook het Duitste Darrmstad heeft interesse in de 33-jarige Westermann, maar hij zou een voorkeur hebben voor Austria Wien. De verdediger kwam tot nu toe tot acht optredens voor de hoofdmacht van de Amsterdammers en heeft nog een contract tot de zomer van 2018.
  • Yassin Ayoub kan de overstap maken naar Turkije. Het Turkse Bursa meldt dat Bursaspor de middenvelder graag wil overnemen. De club zou FC Utrecht zo'n 1,2 miljoen euro hebben geboden. Ook Trabzonspor heeft interesse in de Marokkaanse spelmaker. Het contract van de 23-jarige Ayoub loopt nog een jaar door bij de Domstedelingen. Hij speelde tot nu toe 131 wedstrijden voor FC Utrecht en scoorde vijftien keer.

Bekijk hier de Done Deals uit de Eredivisie!

Buitenland:

  • Manchester United is vastberaden om Nemanja Matić naar de club te halen. Volgens The Guardian zijn Manchester United en zijn huidige club Chelsea al tot een akkoord gekomen. Matić zal zo'n 45 miljoen euro kosten. United-baas José Mourinho haalde de 28-jarige Serviër in januari 2014 naar zijn toenmalige club Chelsea. Sindsdien heeft Matić in alle competities liefst 151 wedstrijden voor 'The Blues' gespeeld, waarin hij zeven keer scoorde.
  • Borussia Dortmund-linksback Raphaël Guerreiro verlaat de club mogelijk voor Paris Saint-Germain. De Portugese verdediger kende een sterk debuutseizoen voor Dortmund en PSG ziet hem als de opvolger van de gestopte Maxwell. Volgens BILD hopen de Parijzenaars met zo'n 25 miljoen euro genoeg te bieden op Guerreiro. Het medium meldt echter dat Dortmund hem niet wil laten gaan. Momenteel speelt de verdediger met Portugal op de Confederations Cup. Lees hier meer.
  • Het Spaanse Don Balon weet dat FC Barcelona is geïnteresseerd in Mateo Kovačić. De 23-jarige middenvelder van Real Madrid is geen onbetwiste basisspeler onder Zinédine Zidane, maar heeft wel veel gespeeld voor de club in het afgelopen seizoen. Barcelona-trainer Ernesto Valverde ziet in Kovačić een goede versterking voor het middenveld, mocht Marco Verratti de overstap naar de Catalanen niet maken. Kovačić kwam in 2015 voor 31 miljoen euro over van Internazionale. De Kroaat heeft 73 wedstrijden voor de club gespeeld.