Eriksen over zijn tijd bij Ajax: "Bergkamp deed het even voor en legde de bal steeds perfect neer"

Eriksen over zijn tijd bij Ajax: "Bergkamp deed het even voor en legde de bal steeds perfect neer"

Christian Eriksen speelde tussen 2008 en 2013 bij Ajax. De 25-jarige Deen leerde tijdens zijn periode in Amsterdam veel van Dennis Bergkamp. De spelmaker van Tottenham Hotspur vertelt dat in gesprek met het Engelse Sky Sports.

''Ik heb veel van hem geleerd''
Eriksen is vooral erg positief over het positiegevoel en de precieze passing van oude assistent-trainer. "Ik heb veel van hem geleerd door naar hem te kijken en met hem te werken. Dat heeft me geholpen toen ik bij het eerste van Ajax kwam", blikt de middenvelder terug.

''Bergkamp deed het voor en legde de bal steeds perfect neer''
"Ik kan me nog herinneren dat ik in mijn eerste jaar bij Ajax een passoefening moest doen met de spits, dan werkten we aan zijn loopacties en mijn passes. Bergkamp deed het even voor en legde de bal steeds perfect neer."

''In Amsterdam heb ik mijn inzicht en anticipatie echt ontwikkeld''
"Ik denk dat mijn tijd bij Ajax me wel heeft gevormd tot wie ik nu ben. In Amsterdam heb ik mijn inzicht en mijn anticipatie echt ontwikkeld." Eriksen speelde ruim 160 wedstrijden voor de Amsterdammers, waarin hij ruim 30 keer scoorde. De Deen is inmiddels bezig aan zijn vijfde seizoen bij Tottenham Hotspur en speelde daar al bijna 200 wedstrijden.

Bekijk hieronder de tien mooiste goals van Christian Eriksen in het shirt van Ajax: