trending
UEFA Champions League
-
?
-
?
Toornstra ruilde shirtje met De Bruyne: "Echt een wereldspeler"
Toornstra

Feyenoord won woensdagavond het Champions League-duel met Napoli (2-1). Er werd voor het eerst gewonnen in de groepsfase. Toch baalt Jens Toornstra ervan dat zijn ploeg wederom vroeg een doelpunt moest incasseren. 

"Gelukkig hebben we ons daarna langzaam in de wedstrijd geknokt", zo vertelt Toornstra tegenover ELF Voetbal. "Deze avond tegen Napoli was wel het hoogtepunt van ons Champions League-avontuur, maar vooral door het resultaat. Dat hebben we gelukkig kunnen afwenden. We hebben ons gezicht en dat van Nederland een klein beetje kunnen redden. Deze zege geeft ook weer zelfvertrouwen richting de competitie. Het team krijgt weer wat vorm. Met de vele wisselingen in de zomer kun je ook niet direct verwachten dat er een geoliede machine staat.'"

Toornstra heeft een mooi Champions League-avontuur achter de rug. "Mijn sterkste tegenstander was Kevin De Bruyne, echt een wereldspeler. Hij denkt en handelt zo snel. Het lijkt of hij altijd vrij staat. Hij kan vanuit alle hoeken teamgenoten alleen voor de keeper zetten. Tijdens de wedstrijd ga je niet verwonderd naar hem kijken, maar na afloop denk je wel: wat een geweldige speler is hij toch. Het is ook wel bijzonder om tegen zo’n speler te spelen. Ik heb ook nog een shirtje geruild met hem. Ik heb ook die van Yaya Touré en Allan van Napoli. Leuke souvenirtjes. Maar liever was ik derde geworden en doorgegaan in Europa."

We gebruiken cookies om u de beste site ervaring te kunnen bieden. Meer informatie