Chris Hughton pleit voor 'transferwindow voor managers'

Chris Hughton pleit voor 'transferwindow voor managers'

Frank de Boer werd afgelopen week na een dienstverband van 77 dagen al de laan uitgestuurd bij het Engelse Crystal Palace. De voetbalwereld staat nog steeds versteld van het besluit van de clubleiding van the Eagles. De Boer werd de kortst zittende manager van de Premier League. Chris Hughton vindt dit ongelofelijk en pleit voor een 'transferwindow voor managers'.

Hoort 'jammerlijk genoeg' bij deze tijd
Hughton sluit zich aan bij de woorden van onder anderen José Mourinho en Antonio Conte van respectievelijk Manchester United en Chelsea dat het vroegtijdige vertrek van De Boer 'jammerlijk genoeg' bij deze tijd hoort. De manager van Brighton & Hove Albion vindt dat het ontslag van de Nederlander pleit voor een introductie van een een 'transferwindow voor managers', een bepaalde periode waarin trainers ontslagen én aangenomen mogen worden.

''Ik zie het niet snel gebeuren, omdat de druk nou eenmaal hoog is''
"Het is een interessante gedachte die, vind ik, meer in overweging moet worden genomen. Ik zie het niet snel gebeuren, omdat de druk op clubs nou eenmaal gigantisch is," citeren verschillende Engelse media Hughton, die denkt dat besturen niet staan te springen om zijn idee. "Tel daarbij op de verandering in het voetbal dat eigenaren clubs bezitten en dan te weinig macht hebben..."