Yassine Ayoub hoorde nog niks van Oranje: "Het is jammer dat ze mij links laten liggen"
Yassine

De afgelopen weken was het weer veelvuldig in het nieuws: kiezen tussen Nederland of Marokko. Feyenoorder Sofyan Amrabat koos voor Marokko, evenals Ajacied Hakim Ziyech. Nu staat Yassine Ayoub voor de keuze. De middenvelder speelde nog geen interlands voor Oranje en ook niet voor de A-ploeg van Marokko en dus kan Ayoub nog kiezen uit beide landen.

''Ik hoop dat Hervé Renard zijn oog op mij laat vallen''
De 23-jarige middenvelder van FC Utrecht houdt voorlopig zijn opties open, zo vertelt hij aan het Algemeen Dagblad: "Ik hou alle opties open. Natuurlijk hoop ik dat bondscoach Hervé Renard zijn oog op mij laat vallen. Wie wil nou niet op een WK spelen? De kans om je te meten met alle grote sterren laat niemand lopen", aldus Ayoub.

''Het is jammer dat Nederland en Marokko mij links laten liggen''
"Ik zie wel wat er de komende maanden gebeurt, reken me niet rijk. Het is jammer dat Nederland, waar ik altijd voor speelde als jeugdinternational, mij de laatste tijd links laat liggen. Het is ook jammer dat de Marokkaanse bondscoach mij nu niet nodig heeft."

Al op de bank bij Marokko
Ayoub maakte eerder dit jaar al twee keer deel uit van de Marokkaanse selectie. Tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Kameroen zat de middenvelder op de bank, hij kreeg echter geen speelminuten en is dus nog vrij om voor Oranje te kiezen. Ayoub speelde wel al in de jeugdelftallen Oranje onder 17, 18, 19 en 21. Met Oranje onder 17 won Ayoub in 2011 het Europees kampioenschap.

Lees ook:
We gebruiken cookies om u de beste site ervaring te kunnen bieden. Meer informatie