De Boer legt druk bij Ten Hag: "Na zoveel jaar weer tijd dat Ajax kampioen wordt"

De Boer legt druk bij Ten Hag: "Na zoveel jaar weer tijd dat Ajax kampioen wordt"

Frank de Boer hoopt dat Erik ten Hag het landskampioenschap kan binnenhalen met Ajax. Volgens de voormalig trainer van de recordkampioen heeft Ten Hag de juiste voetbalvisie in huis om een succes te worden in Amsterdam, meer wordt het geen gemakkelijke opgave. 

Volgens De Boer is het namelijk erg lastig om een club halverwege het seizoen over te nemen. "Het is even rustig opbouwen, heel veel praten, bezig zijn met video, natuurlijk een paar trainingen en dan moet je er staan", zegt de ex-voetballer in gesprek met De Telegraaf. "De eerste twee wedstrijden staan voor Ajax gelijk in het teken van resultaat.”

De Boer en Ten Hag kennen elkaar van de trainerscursus van de KNVB. "Hij weet wat hij wil en heeft er een bepaalde visie bij. Ik hoop dat hij die kan overbrengen en Ajax naar de eerstvolgende titel kan leiden. Dat wordt weer tijd.”

De oud-verdediger vraagt zich af of Ten Hag, die de ontslagen Marcel Keizer opvolgt, daarvoor veel hoeft te wijzigen aan de speelstijl van Ajax. "Natuurlijk was het van Ajax-kant tegen FC Twente niet goed voor de beker, maar daarvoor pakten ze een aantal goede resultaten. Wie weet borduurt hij daar op voort met wat kleine aanpassingen.”