Marcel Brands: ‘Ik denk dat we in 2018 in een andere competitie spelen’

Marcel Brands hoopt en verwacht veel veranderingen binnen het Nederlandse voetbal. De technisch manager van PSV pleit voor een andere competitieopzet en wil clubs die in Europa actief zijn pas na de winterstop in de KNVB beker laten instromen.

Veranderen

Het belangrijkste vindt Brands het veranderen van de competitie. “In mei speelt alleen nog de nacompetitie voor promotie/degradatie en wie het laatste voorrondeticket van de Europa League krijgt. In deze maand kun je veel beter nog om de hoofdprijzen voetballen”, laat Brands optekenen in De PSV Supporter, het magazine van de supportersvereniging van PSV.

Brands kijkt vooral naar België. “De topclubs spelen daar vaker tegen elkaar door de kampioenscompetitie in het voorjaar. Wat ook eerlijk is: als je in de herfst in de competitie punten verliest na een Europees duel, worden die in de eindfase gehalveerd. Zo heb je daar een eerlijke uitgangspositie voor alle topteams uit de Belgische competitie.r

Neutrale toeschouwer

“Voor de neutrale toeschouwer is dit aantrekkelijk omdat de spanning en weerstand hoger wordt. De sterkste clubs tegen elkaar geeft gewoon méér competitie. Daar wordt nu in het platform serieus over gesproken en ik denk dat we in 2018 in een andere competitie spelen”, besluit Brands.