Sjaak Swart snapt interesse van Ajax in Zakaria Labyad niet: "Van mij hoeft het niet"
Sjaak

Al een aantal weken gaat het gerucht dat Ajax zich zou willen versterken met FC Utrecht-speler Zakaria Labyad. Clubicoon Sjaak Swart snapt niet dat de Amsterdammers zich met de dribbelaar willen versterken. De Marokkaan zou overbodig zijn in Amsterdam, denkt de voormalig rechtsbuiten.

"Van mij hoeft het niet"
Labyad zelf bevestigde afgelopen week dat Ajax interesse in hem heeft. Erik ten Hag, waarmee hij samenwerkte bij FC Utrecht, is fan van de oud-speler van onder meer PSV. "Van mij hoeft het niet", zei Swart zaterdag bij radioshow NH Sportcafé. "Ajax heeft al veel goede spelers op die positie rondlopen."

"Hij mag het zelf uitmaken"
Na de komst van Ten Hag speculeerden voetbalkenners volop over mogelijke wijzigingen in de opstelling van de Amsterdammers. Bij FC Utrecht koos te oefenmeester vaak voor een formatie zonder echte vleugelaanvallers. "Hij mag het zelf uitmaken. Maar we hebben de buitenspelers", zegt Swart.

"Ik word misselijk van die systemen allemaal"
Van al het tactische geneuzel moet Swart het niet veel hebben "Ik word misselijk van die systemen allemaal. Of je nou met drie of vijf spitsen speelt, thuis moet je gewoon druk zetten. En als iedereen maar gewoon mee terug verdedigt."

Lees ook:
We gebruiken cookies om u de beste site ervaring te kunnen bieden. Meer informatie