VAN DER SAR PER DIRECT WEG, JAN VAN HALST NIEUWE DIRECTEUR AJAX

Jan van Halst is per direct de nieuwe algemeen directeur van Ajax. De voormalig voetballer volgt Edwin van der Sar op, die zijn functie besloot neer te leggen nu de kans groot is dat de Amsterdammers ook onder trainer Erik ten Hag geen landskampioen worden. Dat meldt Ajax via de officiële kanalen.

Er heersten sinds enige tijd twijfels over het functioneren van Van der Sar, die sinds november 2016 in dienst was als algemeen directeur. Destijds nam hij het stokje over van Dolf Collee. In oktober vorig jaar trad de oud-doelman al terug als voorzitter van het Technisch Hart van Ajax. Marc Overmars was zijn vervanger. Van der Sar speelde een belangrijke rol in het aanstellen van Marcel Keizer als hoofdtrainer. Dennis Bergkamp haalde de 130-voudig international uiteindelijk namelijk over om vóór de komst van Keizer te stemmen. Overmars, het derde lid van het Technisch Hart, had liever een meer ervaren hoofdcoach aangesteld. Na het ontslag van Keizer en Bergkamp nam ook de druk op Van der Sar toe, die daar nu uiteindelijk voor is gezwicht.

Van Halst opvolger

Jan van Halst verlaat het zinkende schip dat FC Twente heet en volgt Van der Sar op in de Johan Cruijff Arena. De oud-voetballer werd na het ontslag van trainer Gertjan Verbeek uit zijn functie van algemeen directeur gezet; als commercieel directeur mocht hij wel verder. Van Halst wordt bij FC Twente door een deel van de supporters verantwoordelijk gehouden voor de slechte sportieve prestaties. Hij gaat met zijn aanstelling bij Ajax echter al snel weer aan de slag als technisch directeur. Van Halst is overigens geen onbekende in Amsterdam; in 2002 won de voormalig middenvelder de dubbel met Ajax.

Oké, we zullen eerlijk zijn. Dit bericht is een grapje... 1 april. Maar trapte jij er wel in? Deel het bericht dan zeker even met je vrienden, is leuk toch om ze in de maling te nemen. Vandaag mag het hè ;-)

Van der Sar heeft overigens wel echt aangegeven dat hij zijn eigen functioneren onder de loep zal nemen als Ajax onder Ten Hag geen kampioen wordt. Het lijkt, gezien de achterstand van Ajax op PSV in de Eredivisie, dan ook niet helemaal uitgesloten dat de directeur daadwerkelijk zal vertrekken.

Van der Sar afgelopen januari over het feit dat hij zijn lot verbindt aan de prestaties van Ten Hag:

In december wilde Van der Sar niet reageren op het ontslag van Marcel Keizer, Dennis Bergkamp en Hennie Spijkerman:

Van Halst maakte zich niet populair in Enschede door vlak voor het ontslag van Verbeek te zeggen dat de trainer juist níét ontslagen zou worden...

De supportersvereniging van FC Twente gaf drie weken geleden aan dat Van Halst de eer aan zichzelf moet houden. De directeur wordt onder meer verantwoordelijk gehouden voor de mislukte aankopen:

Ook Johan Derksen is geen fan van Van Halst: