AZ organiseert internationaal jeugdtoernooi: "We willen dit vaker doen"

AZ organiseert aankomend weekend voor het eerst een internationaal jeugdtoernooi. De opleiding van de Alkmaarders staat al jaren torenhoog aangeschreven, maar een eigen toernooi ontbrak nog.

Benieuwd

Daar komt dus verandering in. Hoofd jeugdopleiding Paul Brandenburg is enthousiast: "Dit moet een blauwdruk worden voor de toekomst, waarin we veel vaker dit soort toernooien op ons complex willen organiseren", vertelt Brandenburg op de clubwebsite. "Ik ben dus heel benieuwd hoe het zaterdag en zondag verloopt. We zullen vast wel ergens tegenaan lopen, maar dat kan er weer voor zorgen dat wij dit in de toekomst nog beter kunnen wegzetten en nog grootser aanpakken."

Nieuw complex

AZ heeft recent het nieuwe AFAS Trainingscomplex geopend en dat is een van de redenen dat een toernooi nu gespeeld kan worden. "Het idee leefde al langer en we hadden het ook op het oude complex kunnen doen. Maar hier zijn alle faciliteiten aanwezig die een positief gevoel garanderen. We hebben genoeg velden, ruime kleedkamers voor alle tegenstanders en de teams kunnen hier ontspannen en goed eten. We leveren de bezoekers dus niet alleen op het veld kwaliteit, maar ook daarbuiten."

RSC Anderlecht, FC Kopenhagen, KRC Genk en PSV. Dat zijn de vier clubs die zaterdag en zondag naar Zaanstad komen, om daar de strijd met elkaar en AZ Onder 16, Onder 15, Onder 14 en Onder 13 aan te gaan.