Primeur: KNVB wijst 'Feyenoord-scheidsrechter' Danny Makkelie aan voor Klassieker, zijn eerste ooit

Danny Makkelie moet zondag de Klassieker in goede banen leiden. Dat maakte de KNVB dinsdag bekend. Voor Makkelie wordt het zijn eerste Feyenoord - Ajax in zijn carrière.

De scheidsrechter floot eerder dit jaar de bekerfinale tussen AZ en Vitesse en de strijd om de Johan Cruijff Schaal tussen Feyenoord en Vitesse. Bij een Klassieker was hij eerder wel vierde man, in 2013 (Ajax - Feyenoord). Vorig seizoen was Björn Kuipers de man die beide duels tussen de aartsrivalen leidde.

'Feyenoord-scheidsrechter'

Begin vorig jaar ontstond er ophef over de aanstelling van Makkelie bij Feyenoord - PSV. De arbiter zou namelijk werkzaam zijn geweest bij de politie Rotterdam. De KNVB stuurde daarop een tweet de wereld in om dat te ontkrachten, en de hoofdpersoon zelf zei er op Radio538 over: "Ik heb in het korps Zuid-Holland-Zuid gewerkt. Na de reorganisatie bij de politie is dat het korps eenheid Rotterdam geworden. Men denkt dan dat je in de stad Rotterdam werkt, maar het gaat om een uitgestrekt gebied. Ik woon niet in Rotterdam en werk er ook niet."