Jens Janse over matchfixingzaak: ''In codetaal werd gesproken over de trein van 13 over 2, daarna was iedereen met die rugnummers verdacht''
Jens

Jens Janse is terug bij zijn voormalig jeugdclub VVV-Venlo. Via PSV, Willem II, NAC Breda, Cordoba CF, Dinamo Tbilisi, Ternana Calcio en Leyton Orient kwam hij weer in De Koel terecht. Eén van de onrustigste fases uit zijn loopbaan maakte hij door bij Ternana Calcio in Italië. Daar werd hij in verband gebracht met een matchfixingzaak, wat een mooie transfer voorkwam.

''Ik dacht dat hij een grap maakte, dus zei: 'Wat lul jij nou?!'''
"Ik draaide een sterk eerste seizoen totdat mijn zaakwaarnemer plotseling belde", zegt de 31-jarige Janse in gesprek met VICE Sports. "'Heb je het gelezen? Je naam wordt genoemd in een matchfixingzaak.' Ik dacht in eerste instantie dat hij een grap maakte, dus zei: 'Wat lul jij nou?!'"

''Vervolgens werd iedereen met rugnummer twee of dertien verdachte''
"Het ging om een omkoopschandaal rond de club Catania. In afgetapte telefoongesprekken werd er in codetaal gesproken over de trein van dertien over twee. Vervolgens werd iedereen met rugnummer twee of dertien bij verdachte wedstrijden tegen Catania beschuldigd van manipulatie. Ik had rugnummer twee, dus mijn naam stond ook op de lange lijst van verdachten."

''Het deed me pijn''
Door de verdachtmakingen ketsten er voor Janse transfers af naar Serie B-topclubs Entella en Frosinone. "Inmiddels ligt het achter me, maar het maakt me nog steeds ontzettend boos. Als ik ergens niet tegen kan, is het onrecht. Het is echt een zwarte periode in mijn loopbaan geweest. Het deed me pijn," besluit Janse.

Lees ook:
We gebruiken cookies om u de beste site ervaring te kunnen bieden. Meer informatie