Cillessen niet uit op vertrek bij FC Barcelona: "Ik wil blijven"

Jasper Cillessen wil niet vertrekken bij FC Barcelona. De oud-Ajacied moet Marc-André Ter Stegen voor zich dulden in Camp Nou, maar kan prima leven met zijn situatie bij de club en benadrukt in Spanje te willen blijven. 

Anders dan in de zomer, toen Cillessen aan een transfer uit Catalonië dacht bij gebrek aan speeltijd. "Ik wil niet weg. Als de club dat wel zou willen, zou ik het wel zeggen", stelt de Nederlandse doelman in gesprek met de Spaanse krant Sport. "Maar dat is nu niet aan de orde. Ik heb nu niet de intentie om weg te gaan uit Barcelona."

De sluitpost is sinds zijn komst reservedoelman achter zijn Duitse ploeggenoot. "Hij hoort bij de beste drie keepers ter wereld, dus het zou nu gek zijn als ik meer speeltijd zou eisen. We adviseren elkaar en bespreken bepaalde details van onze trainingservaringen in Duitsland en Nederland."

Cillessen staat sinds 2016 onder contract bij FC Barcelona, dat hem destijds voor een bedrag van ongeveer dertien miljoen euro overnam van Ajax. Zijn huidige verbintenis loopt nog door tot medio 2021. 

Lees ook:
We gebruiken cookies om u de beste site ervaring te kunnen bieden. Meer informatie