Strootman roemt tactische voorbereiding: "Onze veranderde tactiek en formatie pakt goed uit"

AS Roma klopte zondag eenvoudig Internazionale met 1-3. Kevin Strootman was na afloop van de wedstrijd zeer te spreken over de tactische voorbereiding. "Onze veranderde tactiek en formatie pakt goed uit.''

"In de eerste helft speelde we echt heel sterk, uiteindelijk hadden we daar al een groter verschil moeten maken met Inter om de wedstrijd al eerder te beslissen. Dan hadden we het na rust iets rustiger gehad", vertelt de 27-jarige middenvelder tegenover ELF Voetbal. Strootman maakte in Milaan met afstand de meeste meters voor Roma en was daarnaast belangrijk door enkele intercepties.

"We winnen nu natuurlijk ook met een mooi verschil van een sterke tegenstander als Internazionale. Tot aan de tegentreffer was er eigenlijk niks aan de hand en hadden we de wedstrijd goed onder controle. Na die treffer had Internazionale weer meer vertrouwen en gingen ze opportunistischer spelen met vijf aanvallers. Dus dan is het altijd weer even wat lastiger spelen voor ons.''