"Mitchell Dijks verdient meer waardering dan hoongelach"

"Mitchell Dijks verdient meer waardering dan hoongelach"

Mitchell Dijks kreeg afgelopen zomer te horen dat hij niet gewenst was bij Ajax, maar na een mislukte transferperiode bij Norwich City mocht de verdediger het toch proberen in het eerste team. Inmiddels behoort Dijks niet eens meer tot de eerste selectie van de Amsterdamse club.

Ajax Life-columnist Floris Roos schrijft: "Ik weet ook wel dat hij eigenlijk niet goed genoeg is voor Ajax. Dat weet Ajax zelf ook en ja, dat had Dijks misschien zelf ook moeten weten. De linksback speelt tijdelijk bij gebrek aan beter. Zo simpel is het. Dat is de linksback natuurlijk geen seconde aan te rekenen. Ajax had z’n huiswerk weer eens niet af. Keizer wist dat en hield Dijks erbij. Zolang hij nodig was."

Roos vervolgt: "En dat blijkt niet lang. Max Wöber is inmiddels 'bijgespijkerd' en Daley Sinkgraven is op de weg terug. Dijks vindt zichzelf afgelopen zaterdag al niet meer terug in de wedstrijdselectie voor Sparta-thuis. Sterker nog; twee dagen later moet hij opdraven bij Jong Ajax op een druilerige maandagavond. Zo snel gaat het dan. De reus op linksachter doet z’n stinkende best tegen Almere City. Grote stappen. Buffelen. Rennen. Koppen. Coachen. Kleunen. Hij verdient al met al meer waardering dan hoongelach."