Filipe Luís blikt terug op zijn Ajax-periode: ''Ik dronk meer dan dat ik eigenlijk mocht en kon''

Filipe Luís blikt terug op zijn Ajax-periode: ''Ik dronk meer dan dat ik eigenlijk mocht en kon''

De Braziliaanse linksback Filipe Luís is al jaren een vaste kracht bij Atlético Madrid, maar onthult in gesprek met El Mundo dat hij zonder zijn vader nooit zo ver was gekomen. In 2004 nam Ajax de Braziliaan op huurbasis over van Figueirense, maar beleefde weinig plezier aan de linkervleugelverdediger. Hij speelde geen enkel duel in het shirt van de Amsterdammers.

Luís erkent dat dit aan zijn slechte levensstijl lag. ''Ik had vaak mijn momenten van uitgaan, waarbij ik veel meer dronk dan dat ik eigenlijk mocht en kon. Bij Ajax was ik erg jong en heb ik mezelf nooit gevonden, ook bij Real Madrid Castilla niet. Gelukkig heeft mijn vader me weer op het juiste spoor gebracht. Bij Deportivo La Coruña werd eindelijk vastgesteld dat ik niet volwassen genoeg was. Ze stuurden me naar een psycholoog en dat heeft gewerkt,'' vertelt de ex-speler van Chelsea.

''Mooiste baan in de wereld''

''Ik ben nu een gelukkig mens, ook omdat ik niet heel hard hoef te werken. Er is inderdaad veel druk, maar weinig uren en ik krijg goed betaald. En ik kijk om me heen en zie hoe 'gewone' mensen leven. Ik weet wat er allemaal speelt. Dus het minste wat ik kan doen is mijn vak serieus nemen, want ik heb de mooiste baan in de hele wereld,'' vervolgt Luís. 

Echte wereld

De Braziliaans-international zegt dat hij anders in het leven staat dan veel andere profvoetballers. ''Tachtig procent van de spelers leeft in een bubbel, vooral de jonge spelers. Ze denken dat als ze met een bekend tassenmerk onder hun arm lopen, schoenen van vierhonderd euro dragen en acht tatoeages hebben ze al grote sterren zijn en dat mensen ze respecteren. Ze zijn vergeten hoe de echte wereld in elkaar steekt.''