Van Hanegem begrijpt niet dat Feyenoord en PSV Europese uitschakeling als voordeel zien

Willem van Hanegem is er niet over te spreken dat zowel PSV-trainer Phillip Cocu als Feyenoord-directeur Eric Gudde de Europese uitschakeling van hun clubs in de openbaarheid als voordeel omschrijven.

De gedachte dat het ontbreken van Europese wedstrijden op de kalender leidt tot meer kans op de titel in eigen land en blijdschap daarover wil er bij De Kromme niet in. “Als je als trainer of directeur vindt dat uitschakeling een voordeel is, dan is er nog een lange weg te gaan. Van de lat lager leggen is nog nooit iemand beter geworden”, legt Van Hanegem uit in zijn column in het Algemeen Dagblad.

Volgens De Kromme druist het tegen de wetten van de topsport in om uitschakeling "juichend te accepteren". Daarnaast zien Gudde en Cocu volgens Van Hanegem niet genoeg de voordelen in van een verlengd Europees avontuur: "Bovendien kun je ook het seizoen nog glans geven als het in de competitie niet loopt zoals gehoopt. Kijk eens hoe blij Leicester City is met de prestaties in Europa, terwijl ze in de competitie voortdurend worden afgedroogd."