Emanuelson volgt Ajax nog altijd op de voet: "Ik denk nog elke dag aan Appie"
Emanuelson

Urby Emanuelson, tegenwoordig speler van FC Utrecht, volgt zijn oude club Ajax nog altijd op de voet. Zo denkt hij ook aan Abdelhak Nouri, die hij in zijn tijd in Amsterdam leerde kennen.

"Ik zie het alleen vanaf de buitenkant wat er bij Ajax gebeurt. Wat ik wél kan zeggen, is dat ik Appie heb meegemaakt in de periode dat ik tijdelijk in Amsterdam meetrainde om mijn conditie op peil te houden. In die weken heb ik ervaren hoe populair en geliefd hij is. Een topgozer, altijd vrolijk, altijd positief. En leergierig, jongen. Alles wilde hij weten van me", zo vertelt Emanuelson tegenover Voetbal International.

Toch is Emanuelson van mening dat het geen reden is om sportieve teleurstellingen te relativeren. "Nee, absoluut niet. Je kunt niet zeggen: Na wat er met Appie is gebeurd, valt zo’n 1-7 met FC Utrecht tegen PSV eigenlijk wel mee. Dat zijn zaken die je niet met elkaar kunt vergelijken. Ik denk nog elke dag aan Appie, hoop van harte dat het ooit weer wat beter met die jongen gaat, maar nederlagen relativeren kun je niet maken als voetballer. Dat soort gedachten is funest voor een topsporter. Ik ben er heel erg op gebrand om elke week te winnen. En dat blijft zo."

We gebruiken cookies om u de beste site ervaring te kunnen bieden. Meer informatie