Carel Eiting blikt terug op dramatische dag: ''Komaan Ap, we hebben je nodig''

Veel Ajax-spelers denken nog dagelijks aan Abdelhak Nouri. Ook Carel Eiting zit vaak met zijn gedachten bij de twintigjarige middenvelder, die afgelopen zomer ernstige en blijvende hersenschade opliep. In gesprek met ELF Voetbal blikt Eiting terug op de dramatische dag en praat hij over het enorme gemis. 

Eiting kon zien hoe Nouri in de oefenwedstrijd tegen Werder Bremen problemen kreeg. "Noussair Mazraoui stond bij hem, dus ik kon Appie niet goed zien. Althans, niet zijn gezicht. Ik tikte hem aan en zei: 'komaan Ap, we hebben je nodig. Nog even bikkelen'. Dat was letterlijk wat ik tegen hem zei. Daarna ben ik naar de dug-out gelopen."

Shock

Vanaf de zijlijn zag de jonge middenvelder dat Mazroui bij Nouri bleef staan en ondanks de hitte niets kwam drinken. "Hij bleef er maar staan. Ik besloot nog een keer te gaan kijken. Ditmaal zag ik wel Appies gezicht. Toen wist ik wat er aan de hand was. Dat het heel erg mis was. Wat er daarna gebeurde, de reanimatiepogingen, de paniek, de helikopter.. Ik was compleet in shock." 

''Het laat ons voorlopig niet los''

Al sinds de jeugd speelt Eiting met Nouri en Frenkie de Jong. Met De Jong heeft hij het vaak over Nouri.  "Kijken we elkaar aan en zeggen we: 'Waar is Appie?'. Ik bedoel, wij vormden vorig jaar met zijn drieën het middenveld van Jong Ajax. Zitten we te tikken op de training, dan weet je dat Appie dit zou hebben gezegd. Het laat ons voorlopig niet los. Ik kan werkelijk uren verhalen vertellen over wat we met hem hebben meegemaakt," vertelt Eiting.

Dankbaar

Eiting hoopt dat het goedkomt met zijn vriend en zegt hem vooral dankbaar te zijn. "Ik ben dankbaar dat ik met hem heb mogen spelen, dat ik in het veld op de eerste rij heb mogen staan om hem te zien voetballen. We hebben met de jongens zo vaak met elkaar gesproken en onszelf zo vaak dezelfde vraag gesteld: 'Waar eindigt Appie?'. We zullen het helaas nooit weten..."

Ontroerende video Nouri