Vitesse haalt oud-PSV'er Matavz binnen als opvolger Van Wolfswinkel

Tim Matavz is de nieuwe spits van Vitesse. De Arnhemmers maakte de komst van de Sloveen donderdagavond via de officiële kanalen bekend. Matavz moet in de Gelredome de naar FC Basel vertrokken Ricky van Wolfswinkel opvolgen.

Matavz heeft zin in het avontuur in Arnhem: "Ik wil dolgraag deel uitmaken van Vitesse. Ik sta te poppelen om aan te sluiten bij de groep. Mijn grootste successen heb ik in Nederland beleefd. Daarom ben ik blij dat ik nu weer de kans krijg om mijn kwaliteiten hier te laten zien", zegt hij op de clubwebsite. Ook technisch directeur Mo Allach is tevreden: "Na het vertrek van Ricky van Wolfswinkel hebben we zorgvuldig onze tijd genomen. Met Tim halen we een ervaren spits in huis. Hij heeft in verschillende competities en op internationaal niveau gespeeld. Het kenmerkt zijn wil en drive dat hij terugkeert naar de Eredivisie."

Matavz komt transfervrij over van 1. FC Nürnberg, waar zijn contract afliep. Hij tekent voor drie jaar. De spits is goed bekend met voetballen in de Eredivisie; tussen 2008 en 2011 speelde hij voor FC Groningen en van 2011 tot en met de zomer van 2014 maakte hij zijn goals voor PSV.